www.stanovnik.eu

Uvjeti i pravila korištenja stranice

Kao vlasnik sadržaja koji objavite na ovoj stranici i kao oglašivač nekretnine, Vi ste odgovorni za podatke na Vašem profilu. Kao naš posjetitelj i korisnik dužni ste pročitati uvjete korištenja, te se Vaše posjećivanje i korištenje stranice smatra potpunim prihvaćanjem Uvjeta i pravila korištenja stranice www.stanovnik.eu. Molimo Vas da našu stranicu ne koristite na način na koji netko može biti povrijeđen ili materijalno oštećen jer ni Vama kao korisniku to ne ide u prilog.

 

Članak 1.

Za vrijeme korištenja Stanovnika, primjenjuju se svi ovdje navedeni Uvjeti i pravila korištenja, kao i svi trenutno važeći zakoni na području Bosne i Hercegovine. Stanovnik zadržava pravo da u svako vrijeme može izmijeniti i/ili dopuniti Uvjete i  pravila korištenja bez prethodne najave i obavijesti, te će tako promijenjene Uvjete i pravila korištenja objaviti na ovoj internet stranici.

 

Članak 2.

Korištenje i zaštita podataka

Korištenjem Stanovnika suglasni ste da Vaši podaci i relevantne informacije budu dostupni na uvid svima koji su za iste zainteresirani, u skladu s ovim Uvjetima i pravilima korištenja. Kao vlasnik i oglašivač nekretnine dužni ste koristiti se ispravnim podacima, bilo da se radi o Vašim osobnim podacima (ime, prezime, e-mail, broj telefona, adresa…), Vašem profilu, dodanom oglasu ili bilo kojem drugom dijelu stranice. Također pristajete da Stanovnik upotrijebi Vaše podatke u svrhu slanja obavijesti o statusu objavljenog oglasa, u svrhu dostave računa za eventualno korištenje naprednih usluga, kao i u svrhu slanja ostalih vrsta obavijesti vezanih uz oglas koji ste kao oglašivač objavili ili za samo oglašavanje. Korištenjem Stanovnika suglasni ste da primate promotivne i/ili druge obavijesti putem e-maila, SMS-a i/ili drugih sredstava komunikacije koji su navedeni na Vašem računu. 

 

Članak 3.

Zaštita autorskih prava

Podaci na Stanovniku zaštićeni su Zakonom o autorskom pravu i srodnim pravima u BiH. Autorska prava koja se odnose na Stanovnik uključuju tekstove, njihovo oblikovanje, grafičke sadržaje i druge slikovne prikaze koji pripadaju Stanovniku te dozvolu pružatelja usluge i/ili oglašivača. Podaci se mogu koristiti samo na način predviđen ovim Uvjetima i pravilima korištenja. Korištenjem podataka u druge svrhe, kao i kopiranjem, prijepisom, distribucijom podataka, bez odobrenja, postupate protivno Zakonu o autorskom pravu i srodnim pravima u BiH, te podliježete sankcijama.

Stanovnik se izuzima od odgovornosti i/ili sudjelovanja u eventualnim sporovima u vezi s povredom i zaštitom autorskih prava oglašivača na www.stanovnik.eu.

 

Članak 4.

Isključenje iz uporabe stranice i naknada štete

Stanovnik zadržava pravo da iz daljnje upotrebe stranica isključi ili sankcionira onog korisnika (oglašivača) koji na bilo koji način krši navedene Uvjete i pravila korištenja, za kojeg (bez odgovornosti i obrazloženja prema korisniku) smatra da mu nije mjesto na www.stanovnik.eu,  ili koji na bilo koji način ometa rad stranice ili na bilo koji način vrijeđa prava naših oglašivača i korisnika. Stanovnik zadržava pravo iz daljnje upotrebe stranica isključiti onog korisnika koji zloupotrebljava objavljene podatke ili na bilo koji način neovlašteno koristi www.stanovnik.eu, a posebno u smislu: 

 • kopiranja sadržaja objavljenog na www.stanovnik.eu i objave u/na nekom drugom mediju oglašavanja, 
 • kreiranje ili korištenje duplih profila (uz izuzetke profila odobrenih od administrativne službe Stanovnika),
 • predstavljanja na drugim internet stranicama pod nazivom Stanovnik (svim kombinacijama i izvedenicama koje ukazuju na korištenje istog imena), 
 • višestrukog slanja istih i/ili sličnih poruka ili javnih pitanja istim i/ili različitim oglašivačima,
 • zloupotrebe sustava brisanjem i/ili završavanjem oglasa te objavljivanjem istog ili sličnog sadržaja,
 • predstavljanja ili objave oglasa pod lažnim, nepostojećim, tuđim i/ili na bilo koji način netočnim podacima,
 • neovlaštenog predstavljanja u ime Stanovnik administracije i njenih uposlenika
 • nepoštivanja drugih obavijesti, pravila, upozorenja i ograničenja navedenih na stranici www.stanovnik.eu,
 • korištenja jednog ili više duplih profila za prijavu zloupotrebe artikala
 • širenja rasne, nacionalne ili vjerske mržnje

 

Članak 5.

Naša garancija

Stanovnik garantira kvalitetu, sigurnost, točnost i/ili istinitost i zakonitost ponuđenih usluga i servisa. Na stranici www.stanovnik.eu neće biti grešaka i sve ponuđeno na stranici funkcionirat će na ispravan način bez prekida i smetnji.  

 

Članak 6.

Odgovornost

Stanovnik  se, do maksimalne zakonom dopuštene odgovornosti, izuzima od bilo kakve štete, gubitka ili povrede koji mogu nastati izravno ili neizravno zbog: 

 • korištenja stranice www.stanovnik.eu,
 • korištenja stranica na koje vode linkovi sa stranice www.stanovnik.eu,  
 • informacija na stranici www.stanovnik.eu,
 • postupaka korisnika stranice www.stanovnik.eu ,
 • nemogućnosti upotrebe ili zloupotrebe bilo koje od gore navedenih stranica,
 • korištenja drugih internet stranica na kojim je sadržaj neovlašteno predstavljen u ime www.stanovnik.eu,
 • korištenja stranica koje nisu pod domenom www.stanovnik.eu, a gdje je sadržaj neovlašteno predstavljen u ime www.stanovnik.eu, kopirajući stranicu vizualno, ili u bilo kojem drugom smislu.  

Stanovnik ne može snositi odgovornost zbog bilo kojeg sadržaja prikazanog na stranicama trećih osoba na koje može dopustiti povremen pristup. Bilo koji takav pristup ne može se tumačiti u smislu predstavljanja veze s www.stanovnik.eu,  niti podupiranja takvih stranica od strane www.stanovnik.eu.

 

Članak 7.

Oglas i prava oglašivača

Prilikom objavljivanja na našoj stranici, oglašivač nekretnine dodjeljuje Stanovniku pravo koristiti i odašiljati informacije koje se odnose na proizvod. Strogo je zabranjeno objavljivanje oglasa na www.stanovnik.eu na bilo koji drugi način osim onog koji je istaknut od strane Stanovnika.

Stanovnik ulaže sve napore kako bi svojim korisnicima pružio kvalitetnu uslugu te samim time zadržava pravo uređivati, mijenjati,  brisati ili ne objaviti sve oglase za koje smatra da im nije mjesto na Stanovniku, a posebno u sljedećim slučajevima:

 • ako je oglas dodan u netočnu kategoriju,
 • ako se radi o istom oglasu,
 • ako je opis i/ili cijena oglasa neispravna ili nepotpuna,
 • ako oglašivač nekretnine na bilo koji način krši autorska prava
 • ako sadržaj oglasa sadrži diskriminirajuće aspekte ili zakonima Bosne i Hercegovine nedopuštene i zabranjene materijale,
 • ako je oglas u bilo kojem smislu uvredljiv prema www.stanovnik.eu,
 • ako oglas na bilo koji način narušava kvalitetu sadržaja www.stanovnik.eu.

Oglašivač je suglasan:

 

 • izbrisati sve podatke ukoliko je oglas nevažeći, 
 • ne koristiti www.stanovnik.eu za kršenje autorskih prava, "copyright"-a, zaštitnog znaka ili logo-a niti slati skrivene ili kodirane poruke,
 • da sve informacije, uključujući fotografije, nakon prijenosa podataka na Stanovnik postaju vlasništvo istog,
 • da osobe koje održavaju stranicu www.stanovnik.eu kao i vlasnici nisu odgovorni za štete koje mogu nastupiti radi grešaka koje su moguće prilikom automatske ili ručne obrade podataka ili prikaza istih.

Stanovnik ne sudjeluje niti u jednom dijelu prodaje artikla osim u smislu pružanja usluge korištenja Stanovnika kao virtualnog mjesta za razmjenu podataka. Svi dogovori odvijaju se isključivo između oglašavača i osobe koja odluči koristiti ponuđenu nekretninu. Administrativna služba stranice www.stanovnik.eu odlučuje hoće li dozvoliti brisanje korisničkog profila ukoliko postoji zabilježen negativan dojam na istom.

Korisnik dakle u potpunosti pristaje na sve uvjete navedene u ovim Uvjetima i pravilima korištenja i ukoliko se dogodi ponašanje oglašivača suprotno Uvjetima i pravilima korištenja stranice www.stanovnik.eu, Stanovnik zadržava pravo upozoriti i/ili bez daljnje uporabe, privremeno ili trajno isključiti korisnika (oglašivača), bez prethodne obavijesti i obrazloženja. Korisnici stranice Stanovnik su suglasni da se svi kontakti odvijaju isključivo na njihov rizik, te prihvaćaju da Stanovnik nema odgovornost i/ili obvezu za bilo kakve štetne posljedice koje nastanu djelovanjem korisnika.

Vlasnici stranice www.stanovnik.eu zadržavaju pravo izmjene sadržaja na webu bez prethodne najave u bilo kojem trenutku i nisu odgovorni ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Korisnik stranice www.stanovnik.eu potvrđuje da je upoznat s Uvjetima i pravilima korištenja stranice www.stanovnik.eu i da ih u cijelosti prihvaća.

 

Vaš Stanovnik…