09. siječnja 2017.

Trikovi za osvježenje životnog prostora

Trendovi za uređenje enterijera mijenjaju se iz godine u godinu. Ponekad je teško pratiti sve promjene koje se događaju. Ali nemojte očajavati, uvijek postoji nekoliko trikova koji će vam olakšati posao i zbog kojih ćete lakše preurediti svoj dom uz minimalni trošak.

Evo uz koji pet trikova možete poboljšati izgled prostora.

1. Složite knjige po bojama

Ovo nije nikakva šala, već odličan trik za super izgled vaših polica. Ako imate mnogo knjiga koje su razbacane na sve strane, na ovaj način ćete uveliko promijeniti izgled cijelog zida u dnevnoj sobi. Osim što će lijepo izgledati, knjige će biti organizovane pa ćete sigurno lakše zapamtiti gdje se nalaze.

2. Presvucite starinski namještaj modernim materijalima

Ako imate lijepu sofu ili fotelju koju ste naslijedili od bake, nikako je nemojte baciti. Odaberite materijal s moderno dizajniranim dezenom i dobiti ćete komad namještaja koji će sigurno zasijati u vašoj dnevnoj sobi.

vintage-inspired-home-decor-vintage-inspired-renovation-of-house-vintage-provencal-style-of-home-decorating-1

3. Vintidž komadi namještaja uvijek su u modi

Ne mislimo pod tim da vaša dnevna soba mora izgledati kao set filma iz prošlog vijeka. Elegantna komoda na nešto višim nogarama ili neki pomočni sto je ono što će u kombinaciji sa živom bojom zidova izgledati odlično. Ovaj trik sigurno uvijek donese osvježenje, pa zašto ga i vi ne biste isprobali?

4. Zidne tapete vratile su se na velika vrata

Možete ih postaviti u bilo koju prostoriju, odabrati različite dezene i na taj jednostavan naćin osvježiti izgled doma. Bitno je samo da ne pretjerate, neka to uvijek bude jedan zid u prostoriji ćiji izgled želite da promijenite. U kombinaciji s namještajem i novim detaljima, sigurni smo da će vaš dom zablistati.

5. Budite hrabri i obojite jedan zid tamnom nijansom

Za ovaj trik mogu vas inspirisati stare vlastelinske kuće i dvorci. U spavaćoj sobi, hodniku ili čak kupatilu zid tamne boje će istaknuti eleganciju prostorije. No, i ovdje je bitno ne pretjerati kako ne biste vizuelno smanjili prostoriju.

 

 

Izvor: ljepotaizdravlje.ba