22. lipnja 2016.

Uređenje sobe za bebu

Svi žele pripremiti najljepši kutak za svoje najdraže. Njihovim odrastanjem sobe se moraju prilagođavati uzrastu, a to je dodatan aspekt na koji je važno obratiti pažnju.

Kod opremanja dječje sobe obično se kreće od krevetića. Zatim se bira ormar ili komoda za odjeću, a to najčešće završi na tome da se odabere ista linija namještaja koja se najviše svidi roditeljima.

Odabir krevetića

Kod odabira krevetića razmišljajte o funkcionalnosti, sigurnosti i udobnosti. Bebi nije važan dizajn kreveta – bit će joj udobno i u krevetiću koji ste dobili od rođaka ili prijatelja. Samo madrac mora biti nov. Mislite na to da beba raste te je najbolje odabrati krevetić s podnicom koja se po potrebi može dizati i spuštati – dok je beba mala podnica je gore, a kad se počne penjati preko ogradice podnicu se spusti.

Ormarić za previjanje

Ormarić za previjanje jako je praktična stvar i bilo bi dobro isplanirati mjesto za njega. U ladicama možete držati pelene, maramice i robu za bebu, dok se na gornjoj površini nalazi podloga za previjanje. Uvijek je jednostavnije ukoliko bebu previjate tako da stojite kod nogica, pa i to predvidite kod planiranja mjesta za ormarić. Kad beba naraste ormarić uvijek možete iskoristiti za spremanje odjeće.

Ne nasjedajte na ormariće s ugrađenom kadom – nisu praktični i na kraju ćete kadu koristiti u kupaonici.

Prirodni materijali su najbolji

Kad birate namještaj, posteljinu i odjeću za bebu, pa čak i igračke, najbolje je da budu od prirodnih materijala.

Temperatura prostorije

Soba ne smije biti previše topla – najbolja je temperatura oko 22 stupnja. Zrak ne bi trebao biti suh, pa zimi na radijatoru držite posudu s vodom ili kupite ovlaživač zraka. Nemojte dodavati nikakve mirise ili u sobi držati osvježivače prostora.

Zidovi

Kad već odaberete namještaj iz iste linije, potrudite se zidove razigrati tapetama ili oslikavanjem, a zatim prostoriju finalno dopunite tepihom, igračkama i efektnom indirektnom rasvjetom.