03. prosinca 2016.

Neizostavan dio opreme svake kupaonice- Tuš kabina

Higijena, opuštanje, ali i vizualni užitak - sve ove potebe trebaju biti zadovoljene

 

Obzirom na postavu u prostoru, tuš kabina može biti samostojeća ili ugrađena uz zid. Ova vezija zahtijeva nešto veći prostor kupaonice pa nije toliko česta u izvedbi.
 

Sama tuš kada može biti ugrađena u pod ili nadgradna. Često su postojeće okolnosti takve da je nemoguće izvesti ugrađenu kadu. Kada birate nadgradnu kadu, imajte na umu da su u trendu niske i plitke tuš kade, izrađene od kompozitnih materijala koji imitiraju beton ili cement. Mogu biti u raznim bojama i protuklizne.
 

Uz ovakav dizajn i materijale tuš kade idealno je kombinirati zidnu keramiku, staklo ili kompozitne materijale istovjetne tuš kadi. Na ovaj će način tuš kabina biti posebnoistaknuta.
 

U trendu su velike tuš kade pa odaberite one manje samo ako ste ograničeni površinom prostora. Širina kade od 120, 140 ili čak 160 cm zadovoljiti će potrebe tuširanja dvije osobe.
 

Prostor tuš kabine može biti zatvoren ili poluotvoren. U zatvorenim verzijama ulaz se rješava zaokretnim i kliznim vratima. Zaokretna su vrata praktičnija za čišćenje i održavanje. U prolaznim kabinama osigurajte dovoljno podnog prostora oko kabine koji će biti izložen nešto češćem vlaženju i čišćenju.
 

Tuš kabina je prostor koji svojim volumenom dominira u kupaonici pa pažljivo odaberite način na koji ćete je izraziti. Vrata sa mutnim staklom dodatno će naglasiti volumen tuš kabine pa je ova verzija preporučljiva samo u većim kupaonicama. Ipak, i u takvim je situacijama preporučljivo kombinirati prozirno i mutno staklo, kako bi ljepota unutrašnjosti tuš kabine došla do izražaja.
 

Idealan materijal za oblogu tuš kabine je prozirno staklo. Prostor izgleda veći, a iz pozicije osobe koja se tušira pogled je puno širi. Nemojte se bojati održavanja staklenih površina, moderna su stakla obrađena na način da se kamenac ne zadržava na njima, a u ponudi su i brojni premazi koji rješavaju taj problem.
 

Veće tuš kabine obogatite stolicom ili zidanom klupom te kvalitetnim tušem. Za sve one kojima to dozvoljavaju financijske mogućnosti, poželjno je u tuš kabinu ugraditi i welness opremu poput hidromasažnog sustava, različitih dekorativnih efekata izlaska vode iz slušalice, kromoterapiju ili saunu. Ovaj će prostor svakako doprinijeti vašem osvježenju za novi dan.
 

Izvor: žena.rtl.hr